CASE: SwipBox

Vækstkomet fra Sønderborg

Etableret i 2012 af Allan Kaczmarek og Clausen Group. I dag er blandt andet Vækstfonden medejer. Firmaet udvikler og driver bokse, hvor kunder kan afhente pakker. 91 ansatte, heraf 50 i Sønderborg. Afdelinger i København, Warszawa og Australien. Etablerede i 2018 selskabet Nordic Infrastructure sammen med PostNord.

Fire verdensmål er styrende for Sønderborg-virksomheden SwipBox, der udvikler og driver pakkeautomater i 62 lande. Alle aktiviteter kommer ind under en af de fire overskrifter

  • Industri, innovation og infrastruktur
  • Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • Ansvarligt forbrug og produktion
  • Partnerskab for handling

Hvad laver de?

Holder strøm i 10 år

Verdensmålene har sat retningen for udvikling af helt nye pakkebokse, som gør SwipBox langt mere konkurrencedygtig. Den nye model kan stilles op på 10 minutter, og den bruger så lidt strøm, at batteriet kan holde i 10 år. Det betyder, at der kan stå en boks hvor som helst.

Løsningen rulles ud i Danmark under navnet Nærboks, som Sønderborg-firmaet driver sammen med PostNord. Efter en forsøgsperiode i Sønderborg og Kolding installeres omkring 10.000 bokse i hele landet. Nærboks kan i princippet bruges af alle, der skal sende noget til andre.

Timelevering af pakker

Alt er styret af apps. En til dem, der sender og én til dem, der skal modtage en pakke. Nærboks har alle data, så firmaet ved hele tiden, hvilke pakker der er i hvilke bokse, og hvor de skal hen. Princippet er, at du afleverer pakken i den nærmeste Nærboks, og at du henter din pakke i den nærmeste boks.

På den måde kan de have små elbiler kørende rundt i større byer og tømme og fylde bokse efter behov. I princippet kan Nærboks tilbyde timelevering, hvis en kunde har behov for det.

Hvad har de gjort?

N

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem.

N

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem.

N

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem.

Pakker sendt

Medarbejdere

Gør som SwipBox 

Med et medlemskab sikrer du dig både indflydelse og gode medlemstilbud. Men vigtigst af alt er du med til at styrke vækst og iværksætteri i Sønderborgområdet.