Når iværksætteri ikke kun er for løver: Kom til First Mover Morgenmøde og få nye nuancer på iværksættere og iværksætteri

Torsdag den 16. marts 2023 kl. 8.15 – 9.45
Lokale M201, SDU Sønderborg

NB: Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle princippet.

Der vil være kaffe og morgenbrød fra kl. 8.15
Selve morgenmødet starter kl. 8.30

Det er gratis at deltage i morgenmødet, men tilmelding er nødvendig.

Hvad er en ”rigtig” iværksætter?

Hvad er skabelonen på en succesfuld iværksætter?

Skal man være en ung mand, have en genial forretningside, være villig til at arbejde solen sort og have en ambition om at blive mangemillionær?

Er der ligefrem en ”forkert” måde at være iværksætter på?

Medierne hylder én type iværksættere, men det er langt fra den eneste måde at være iværksætter på. Spørgsmålet er, om det ensidige billede afskrækker nogle fra at udleve iværksætterdrømmen og gør det svært at lykkedes?

Er der behov for at ruske op i vores forestillinger og skabe nye rollemodeller?

First Mover Morgenmødet giver nye perspektiver på iværksætteri, og morgenmødet sigter imod at anspore til refleksion og dialog om emnet. Morgenmødet er interessant for alle, der arbejder med iværksætteri, erhvervsudvikling eller som måske går med en iværksætter i maven.

Program

  • Morgenkaffe og velkomst
  • Det er ikke nok, at du gerne vil det – du skal ville det!
    v/CEO, Betina Carstens, ShowMyDay
  • Nye perspektiver på iværksætteri v/ udviklingskonsulent Katrine Engdal Vorting, SDU
  • Spørgsmål og diskussion

 

En dialog mellem teori og praksis

Betina Carstens er stifter, CEO og fremfor alt ildsjælen bag virksomheden ShowMyDay, der via en app hjælper personer med kognitive vanskeligheder til større selvstændighed, trivsel og overskud. Betina starter morgenmødet med at fortælle, hvordan hun midt i livet kastede sig ud i iværksætteri. Hun fortæller om op- og nedture, omveje og genveje som iværksætter, og hvordan hun har måttet lære ikke at gå på kompromis med sine værdier og mål med virksomheden, men derimod modigt stå fast.

Katrine Engdal Vorting, udviklingskonsulent ved Syddansk Universitet, følger op med at give et indblik i, hvor mangfoldigt iværksætteri kan være – og faktisk allerede er. Katrine vil nuancere vores billede af iværksættere og måder at være iværksætter på. Hun vil give indblik i barrierer iværksættere, der ikke passer til stereotypen på en iværksætter, kan møde og kan blive nødt til at forholde sig til og håndtere. Oplægget tager udgangspunkt i projektet ”Nye perspektiver på iværksætteri”, hvor SDU arbejdede på at inspirere og motivere studerende til at blive iværksættere. Projektet var finansieret af Fonden for Entreprenørskab.