Hvem er vi

Vi hjælper virkelysten og væksten på vej

Sønderborg Vækstråd er det lokale erhvervslivs inspirator og vejleder. Vi bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser blandt små og mellemstore virksomheder. Vi er bindeleddet mellem de lokale virksomheder og det danske erhvervsfremmesystem, og vi hjælper virksomhederne med at skabe overblik, så de kan navigere i et felt med mange aktører, tilbud og muligheder.

Vi har et særligt fokus på Sønderborgs små virksomheder med under ti medarbejdere, da det er her, det største vækstpotentiale findes.

Sønderborg er Syddanmarks grønne vækstcentrum med nogle af Danmarks største internationale industri- og cleantech virksomheder, en underskov af driftige iværksættervirksomheder og et ambitiøst mål om at være CO2 neutral i 2029. Her er masser af virkelyst og vilje til vækst. Af og til skal virkelysten og væksten hjælpes lidt på vej. Det er her, Sønderborg Vækstråd kommer ind i billedet.

Sønderborg Vækstråd er fødselshjælpere for helt nye virksomhedseventyr.

Vi er den primære indgangsportal for iværksætteri og start af egen virksomhed i Sønderborg Kommune. Vi er stedet, hvor iværksættere tilbydes vejledning og ekspertise – uanset hvor i processen, de er og hvilken forretningsmæssig udfordring, de har.

Vi arbejder hver dag for at skabe de bedste og mest udviklende forhold for Sønderborgområdets iværksættere og selvstændige.

Nyhedsbrev

Sønderborg Vækstråd har et aktivt nyhedsbrev. Her kan du læse om spændende kurser og aktiviteter og and erhvervsrelaterede nyheder for lokalområdet.

Er du ikke allerede modtager af vores nyhedsbrev så kan du melde dig til her til højre.

Der findes også mange guldkorn i arkivet – tag et kig i arkivet for at se tidligere nyhedsbreve.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

ÅRETS BUSINESS EVENT

I december fejrer vi vores lokale helte

Hvert år hylder Sønderborg Vækstråd det lokale erhvervsliv til Årets Business Event. Det er en festdag, som foregår den første torsdag i december måned, og der er stor lokal opbakning til dagen.

Årets Business Event i 2020 blev dog ikke helt som den plejede grundet restriktioner afledt af Covid-19 pandemien. Til gengæld var det muligt at følge eventen online.

Du kan se eller gense eventen nedenfor.

Vi glæder os til at se dig til et brag af Årets Business Event den 2. december 2021.

Bestyrelsen

Sønderborg Vækstråd er en forening, der er båret af vores medlemmer.

Bestyrelsens 8 medlemmer har den overordnede ledelse af alle Vækstrådets anliggender, men i det daglige varetages ledelsen af Vækstrådets direktør.
6 af bestyrelsens medlemmer vælges af Repræsentantskabet, der også fungerer som dialogpartner og Advisory Board i forhold til bestyrelsen. Repræsentantskabet består af 26 medlemmer og vælges for et år ad gangen.

De sidste 2 bestyrelsesmedlemmer vælges direkte af generalforsamlingen. Alle medlemmerne vælges for en 4-årig periode, der følger den danske kommunale valgperiode.

Navn Virksomhed
Henrik Raunkjær Industrigruppen
Gerhard Bertelsen Sønderborg Kommune
Heidi F. Jørgensen Sønderborg Kommune
Jens Gaarde Gad Danfoss A/S
Chris Noesgaard GetAccept
Finn Karlsen EUC Syd
AllanKaczmarek Swipbox
Allan Pilgaard-Jensen ProjectZero

Repræsentantskabet

Repræsentantskabet vælger medlemmer til bestyrelsen og fungerer som dialogpartner og rådgivende organ i form af et Advisory Board i forhold til bestyrelsen. Repræsentantskabet består af 26 medlemmer og vælges for et år ad gangen.

Navn Virksomhed Udpeget af:
Henrik Raunkjær Industrigruppen Industrigruppen
Allan Pilgaard-Jensen ProjectZero ProjectZero
Kim Fredenslund Clean Clean
Jens G. Gad Danfoss BMC Fonden/Danfoss
Erling Duus Eegholm Dansk Industri
Jesper Lund Dansk Metal Sønderborg LO – Sønderjylland
Erik Lauritzen – formand Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Gerhard Bertelsen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Thomas Worm Larsen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Heidi F. Jørgensen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Bjørn A. Andersen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Jesper Smaling Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Tim Johnny Hansen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Finn Karlsen EUC Syd EUC Syd
Henrik Larsen EASV EASV
Henrik Bindslev SDU SDU
Henrik Lindegaard BYRO Generalforsamling
Rikke Torré Huset Torré Generalforsamling
Marck Thorning Puls HR ApS Generalforsamling
Claus Rasmussen Consortio IT ApS Generalforsamling
Mia Lilliendahl Larsen Eventør Generalforsamling
Claus Sørensen Trimatic Automation ApS Generalforsamling
Jan Blankschøn GCM A/S Generalforsamling
Henning H. Kristensen Lodam electronics A/S Generalforsamling
Bente Holm Skylvad Sydbank Generalforsamling
Vivi Muurholm Advokathuset Muurholm Generalforsamling

Om området

Sønderborg er centrum for Sønderjyllands største erhvervsklynge

Sønderborgområdet har en stærk koncentration af virksomheder inden for industriel elektronik, og området er naturligt centrum for Sønderjyllands største erhvervsklynge, Energi og Mekatronik. Her er nøglekompetencerne embedded software, mekanik og elektronik og produktionsteknologi.

Den titel smitter af på uddannelserne og arbejdskraften i området. For eksempel er Sønderborg Kommune den af de syddanske kommuner med den største andel af borgere med videregående uddannelser inden for naturfag, tekniske fag, matematiske fag og ingeniørfag (STEM).

Den lokale afdeling af Syddansk Universitet og EUC SYD har uddannet og efteruddannet arbejdskraften i området, og i 2018 blev Center for Industriel Elektronik indviet med visionen om at skabe ”et verdensklasse vækstmiljø i Sønderborg, inden for uddannelse, forskning og test af industriel elektronik”. 

I 2019 blev der etableret cirka 161 nye virksomheder i kommunen. De nye virksomheder udgjorde 5,5 pct. af alle virksomheder i kommunen.

RAPPORTer OM ERHVERVSLIVET

Kommunale nøgletal for udvikling i Region Syddanmark/Sønderborg.

Erhvervsstruktur i Sønderborg kommune

SAMARBEJDE & STØTTE

Vi kan ikke klare det alene.

Sønderborg Vækstråd er støttet af det lokale erhvervsliv i Sønderborg. Virksomhederne, der støtter os, er med til at hjælpe os med at fremme iværksætteri i Sønderborg – som på sigt vil bidrage til vækst i området.

Det lokale erhvervsliv i Sønderborg gør det muligt for os at hjælpe og yde rådgivning, holde forskellige arrangementer og tilbyde workspace samt mulighed for udvikling og netværk til de mange små iværksættervirksomheder, vi huser på Ellegårdvej.

Vi er taknemmelige for hjælp, sponsorater og det gode samarbejde, vi har med det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne i Sønderborg området.

SPONSORER

Linak logo
IDA logo
Blå gymnasium logo