Hvem er vi

Vi hjælper virkelysten og væksten på vej

Sønderborg Vækstråd bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser blandt små og mellemstore virksomheder. Vi er bindeleddet mellem de lokale virksomheder og det danske erhvervsfremmesystem, og vi hjælper virksomhederne med at skabe overblik, så de kan navigere i et felt med mange aktører, tilbud og muligheder.

Vi har et særligt fokus på Sønderborgs styrkepositioner og små virksomheder, da det er her, det største vækstpotentiale findes.

Sønderborg er Syddanmarks grønne vækstcentrum med nogle af Danmarks største internationale industri- og cleantech-virksomheder, en underskov af driftige iværksættervirksomheder og et ambitiøst mål om at være CO2-neutral i 2029. Her er masser af virkelyst og vilje til vækst. Af og til skal virkelysten og væksten hjælpes lidt på vej. Det er her, Sønderborg Vækstråd kommer ind i billedet.

Vi er den primære indgangsportal for iværksætteri og start af egen virksomhed i Sønderborg Kommune. Vi er stedet, hvor iværksættere tilbydes vejledning og ekspertise – uanset hvor i processen, de er og hvilken forretningsmæssig udfordring, de har. Vi arbejder for at skabe de bedste og mest udviklende forhold for Sønderborgområdets iværksættere og selvstændige.

Nyhedsbrev

Sønderborg Vækstråd har et aktivt nyhedsbrev. Her kan du læse om spændende kurser og aktiviteter og andre erhvervsrelaterede nyheder for lokalområdet.

Er du ikke allerede modtager af vores nyhedsbrev, så kan du tilmelde dig til højre.

Der findes også mange guldkorn i arkivet – tag et kig for at se tidligere nyhedsbreve.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

ÅRETS BUSINESS EVENT

I december fejrer vi vores lokale helte

Hvert år hylder Sønderborg Vækstråd det lokale erhvervsliv til Årets Business Event. Det er en festdag, som foregår den første torsdag i december måned, og der er stor lokal opbakning til dagen.

Den 7. december 2023 blev Consortio IT ApS kåret som Årets Vækstvirksomhed, mens Buy2Sell ApS blev Årets Kometvirksomhed. I-PRISEN 2023 gik til iværksættervirksomheden KJØ, med deres beef jerky.

 Se eller gense DKsyd´s reportage fra Årets Busines Event 2023 

 

Bestyrelsen

Sønderborg Vækstråd er en forening, der er båret af vores medlemmer.

Bestyrelsens 8 medlemmer har den overordnede ledelse af alle Vækstrådets anliggender, men i det daglige varetages ledelsen af Vækstrådets direktør.
6 af bestyrelsens medlemmer vælges af Repræsentantskabet, der også fungerer som dialogpartner og Advisory Board i forhold til bestyrelsen. Repræsentantskabet består af 26 medlemmer og vælges for et år ad gangen.

De sidste 2 bestyrelsesmedlemmer vælges direkte af generalforsamlingen. Alle medlemmerne vælges for en 4-årig periode, der følger den danske kommunale valgperiode.

Navn Virksomhed
Kjeld Stærk (næstformand) Sønderborg Kommune
Bjørn Allereli Andersen Sønderborg Kommune
Jens Gaarde Gad Danfoss A/S
Heidi Dolin PAJ EMS ApS
Charlotte Thomsen Danimex Communication A/S
Brian Seeberg ProjectZero
Michael Snerling (formand) Industrigruppen
Henrik Bindslev Syddansk Universitet

 

Repræsentantskabet

Repræsentantskabet vælger medlemmer til bestyrelsen og fungerer som dialogpartner og rådgivende organ i form af et Advisory Board i forhold til bestyrelsen. Repræsentantskabet består af 26 medlemmer og vælges for et år ad gangen.

Navn Virksomhed Udpeget af:
Brian Seeberg ProjectZero ProjectZero
Kim Fredenslund Clean Clean
Jens G. Gad Danfoss A/S BMC Fonden/Danfoss
[afventer]   Dansk Industri Sønderjylland
Michael Snerling BITZER Electronics A/S Industrigruppen
Jesper Lund LO Sønderjylland LO Sønderjylland
Erik Lauritzen – formand Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Stephan Kleinschmidt Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Ingrid Johannsen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Didde Lauritzen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Kjeld Stærk Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Bjørn Allerelli Andersen Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Peter Norman Houe Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune
Dan Zielke EUC Syd EUC Syd
Henrik Larsen EASV EASV
Henrik Bindslev Syddansk Universitet SDU
Morten Anker Petersen Fr. Karl D. Petersen ApS Generalforsamling
Rikke Torré Huset Torré Generalforsamling
Marck Thorning Puls HR ApS Generalforsamling
Kenneth Enemark Holtec Automatic A/S Generalforsamling
Claus Sørensen Trimatic Automation A/S Generalforsamling
Jan Blankschøn GCM A/S Generalforsamling
Bente Holm Skylvad Sydbank Generalforsamling
Tina Johnsen Johnsens Metalteknik A/S Generalforsamling
Tanja Have GOTO Sønderborg Generalforsamling
Kasper Falkenberg EPTechnologies ApS Generalforsamling

 

Om området

Sønderborg kommune har et stærkt og internationalt orienteret erhvervsliv med en kompetent arbejdsstyrke og stabil iværksætteraktivitet. Lokalområdet er specialiseret inden for fremstillingssektoren og bidrager væsentligt til produktionsdanmark. Beskæftigelsesniveauet er stabilt, og eksporten er høj, både blandt store og mindre virksomheder.

I 2022 blev der etableret cirka 124 nye reelle virksomheder (renset for virksomheder inden for finansiering og ejendomshandel) i kommunen. De nye virksomheder udgjorde 5,2 pct. af alle virksomheder i kommunen, hvilket er på niveau med landsgennemsnittet.

RAPPORTer OM ERHVERVSLIVET

Kommunale nøgletal for udvikling i Region Syddanmark/Sønderborg (senest udgave: 2023).

Uddrag fra Erhvervsstrukturanalysen 2024 for Sønderborg kommune. Analysen er udarbejdet af eStatistik.dk. 

SAMARBEJDE OG STØTTE

Vi kan ikke klare det alene.

Sønderborg Vækstråd er støttet af det lokale erhvervsliv i Sønderborg. Virksomhederne, der støtter os, er med til at hjælpe os med at fremme iværksætteri i Sønderborg – som på sigt vil bidrage til vækst i området.

Det lokale erhvervsliv i Sønderborg gør det muligt for os at hjælpe og yde rådgivning, holde forskellige arrangementer og tilbyde workspace samt mulighed for udvikling og netværk til de mange små iværksættervirksomheder, vi huser på Ellegårdvej.

Vi er taknemmelige for hjælp, sponsorater og det gode samarbejde, vi har med det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne i Sønderborg området.