Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vækst og udvikling

I Sønderborg Vækstråd hjælper vi hver dag områdets små og mellemstore virksomheder med at vokse sig større og opnå nye mål, og vi vil også meget gerne hjælpe dig og din virksomhed.

Værktøjskurser

Værktøjskurser er korte kurser på cirka tre timer, hvor du kan blive klogere på et afgrænset og aktuelt emne. De foregår typisk om morgenen fra klokken 8. Ud over at blive meget klogere på kort tid, er værktøjskurserne også et godt sted at møde ligesindede og netværke. Og så er det ovenikøbet gratis at deltage.

Vejledning

Hos Sønderborg Vækstråd har vi fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at vækste. Derfor kan du som virksomhedsejer eller leder få vejledning på en række områder, der kan hjælpe din virksomhed til at tage næste skridt. Det gælder blandt andet udvikling af forretningsplan, ansættelse af bestyrelse eller advisory board, generationsskifte og eksport.

Vi er ikke eksperter på alle områder. Men vi kender dem, der er. Så er der noget, vi ikke kan løfte, hjælper vi dig videre. Det er nemlig også vores opgave at være bindeleddet mellem de lokale virksomheder og det danske erhvervsfremmesystem, så I som virksomhed kan få overblik i et felt med mange aktører, tilbud og muligheder.

Vi samarbejder blandt andet med Erhvervshus Sydjylland, der siden 2019 har fungeret som Sydjyllands videns- og kompetencecenter for erhvervsudvikling. Her er der for eksempel hjælp at hente til kompetenceudvikling og virksomhedsforløb. I Vækstrådet hjælper vi dig godt videre til den rette specialist.

Dette gælder også, hvis du mangler sparring om risikobetonet finansiering. Vores samarbejde med Vækstfondens betyder, at vi regelmæssigt får besøg af Vækstfondens medarbejdere, der kommer og deler ud af mange års erfaring inden for finansiel rådgivning, strategisk sparring og vurdering af erhvervsvirksomheder i alle størrelser, faser og udfordringer.

Projekter

De lokale virksomheder kan hos Sønderborg Vækstråd få sparring om mulighederne for at søge offentlige støttemidler til at accelerere deres innovative, typisk teknologidrevne udviklingstiltag.

Sønderborg Vækstråd kan bistå med sparring omkring aktuelle støttemulighed, projektudvikling i forhold til ansøgning og omkring den efterfølgende projektimplementering.

Vil du vide mere?

Michael Mørch
Erhvervskonsulent

Kontakt Michael

"Sønderborg Kommune blev for nyligt placeret som nummer 15 på listen af erhvervsvenlige kommuner ud af landets 98 kommuner i en undersøgelse lavet af Dansk Industri og Dansk byggeri. Der peges på Vækstrådets arbejde som en del af årsagen."

- SønderborgNyt 19/9/2021

Den gode historie

Bliv inspireret af cases fra lokale erhvervssucceser.

Se cases

Innovation hos lokal maskinfabrik

Den lokale virksomhed Fr. Petersen Maskinfabrik A/S i Smøl, der udvikler og fremstiller maskinanlæg til fremstilling af blødstrøgne mursten, har fokus på innovation til at understøtte forretningsudvikling.

Fr. Petersen Maskinfabrik A/S har med støtte fra EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram administreret af Energistyrelsen) udviklet en energioptimeret blødstenspresser, der reducerer energiforbruget til tørring og brænding af mursten. Derudover har de med støtte fra Innovationsfondens Innobooster-program udviklet et innovativt og energieffektivt maskinkoncept til forarbejdning og formgivning af ler til blødstrøgne mursten. Sønderborg Vækstråd har ydet sparring til dem gennem hele processen.

Idéen til en ny virksomhed

Sømanden, der går i land og starter egen virksomhed, er en anden historie fra lokalområdet. Smart-Marine ApS ligger på Kegnæs og udvikler innovative løsninger til optimering af store skibsmotorer til bl.a. containerskibe. Efter at have fået vejledning hos Sønderborg Vækstråd omkring opstart af virksomhed blev der også identificeret muligheder for at søge innovationsstøtte, som der er ydet sparring omkring. På den baggrund har Smart-Marine ApS modtaget støtte hele to gange fra Innobooster-programmet, til at færdigudvikle og afprøve løsninger til rensning af drænsystemer fra store skibsmotorer. 

"Sønderborg Vækstråd har haft en helt afgørende indflydelse på tilblivelsen af vores virksomhed. Det kan siges helt kort: Uden Vækstrådets imponerende engagement og ægte interesse, var Smart-Marine endt i en blindgyde.

Vi er dybt taknemmelige og imponerede over den langstrakte og vidtrækkende hjælp og sparring, vi har fået.

Vækstrådets folk har en imponerende evne til at se, hvilke former for hjælp og sparring, der er nødvendig. Sønderborg Vækstråd har ligeledes ydet et meget omfattende og professionelt arbejde med hjælp til innovationsstøtte. Vækstrådet har i det hele taget været vores trofaste og pålidelige ”Lods”  på rejsen gennem farefuldt og ukendt farvand. Vi kan varmt anbefale Sønderborg Vækstråd 😊"

- Thorbjørn Petersen, Direktør i Smart-Marine ApS