Tilmeld dig vores nyhedsbrev

BLIV KLOGERE

Som iværksætter har du masser af muligheder for at blive klogere – både ved at snakke med andre i samme situation og ved at lære af dem, der har været igennem en iværksætterrejse, eller som er eksperter inden for et særligt område.

I Sønderborg Vækstråd har vi løbende arrangementer og tilbud til områdets iværksættere, der kan være med til at hjælpe dem videre – næsten uanset hvilken udfordring, de står med.

Nedenfor finder du 5 af vores faste populære arrangementer. Måske et eller flere af dem er lige, hvad du har brug for. Sønderborg Vækstråd laver også en række forskellige ad hoc-aktiviteter. Det kan være alt fra SoMe workshops til innovation camps for studerende. Følg os på Facebook eller LinkedIn, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af vores spændende arrangementer.

INFOMØDE

Ved du ikke helt, hvor du skal begynde, er vores infomøder et godt sted at starte. Hvert kvartal holder vi et infomøde for iværksættere og nye selvstændige virksomheder, hvor du på en time får et overblik over alle de tilbud og muligheder, du kan gøre brug af ved Sønderborg Vækstråd. Vidste du for eksempel at du helt gratis kan få rådgivning af nogle af byens professionelle erhvervsfolk?

På mødet bliver du også introduceret til iværksætterhuset på Ellegårdvej, husets faste stab og nogle af de iværksættere og opstartsvirksomheder, som allerede bruger huset.

Møderne ligger altid fra kl. 17 til 18 i vores lokaler på Ellegårdvej 36. Find næste møde i vores aktivitetskalender.

RÅDGIVERCAFÉ

Som iværksætter kan du have brug for at vide noget om alt fra lagerstyring, lovgivning og leasing til moms og markedsføring. Heldigvis har vi i Sønderborg Vækstråd et team af hjælpsomme, erfarne og kompetente konsulenter, der stiller deres viden til rådighed for vores iværksættere én gang om måneden til vores Rådgivercafé.

Her kan du booke 15 til 20 minutters samtale hos de rådgivere, der er relevante for dig. Det kan for eksempel være en revisor, en advokat eller en kommunikationsrådgiver. Du må gerne booke tider hos flere forskellige samme dag.

Find næste Rådgivercafé i vores aktivitetskalender.

Værktøjskurser

Værktøjskurser er små, gratis kurser på cirka tre timer, hvor du kan blive klogere på et afgrænset og aktuelt emne. De foregår typisk om morgenen fra klokken 8. Ud over at blive meget klogere på kort tid, er værktøjskurserne også et godt sted at møde ligesindede og netværke. Og så er det ovenikøbet gratis at deltage.

COACHING OG SPARRING

Tænker du på at starte din egen virksomhed? Så kan du få gratis sparring og coaching på din forretningsidé hos Sønderborg Vækstråds erfarne vejledere. Vi giver dig input og viden, som du ikke nødvendigvis selv er opmærksom på, og derfor vil du sandsynligvis opleve, at vejledningen er utrolig værdifuld for både dig og din forretningsidé.

Kontakt Henrik Kock Clausen for at høre mere eller aftale et møde.

Udover sparring på din forretningside, har du en gang om måneden også mulighed for at få en snak med vores kompetente team af lokale konsulenter. Læs mere på Rådgivercafé.

Iværksætterkurser

Hvis du vil klædes rigtig godt på til livet som iværksætter, kan du tage iværksætterkurset “Iværksætteri i praksis”, som vi udbyder i samarbejde med Erhvervsakademi Sydvest og Business College Syd.

Her kommer du over 9 aftener hele vejen rundt om din forretningsidé og får afklaret, hvordan du kan arbejde videre med din idé, og hvordan du på sigt kan tjene penge på den.

 • Rollen som selvstændig
 • Forretningsidé og start af virksomhed
 • Salg og kundepleje
 • Markedsføring og kommunikation
 • De juridiske aspekter
 • Regnskabsforståelse og budget
 • Forretningsplan og strategi
 • Markeds- og kundeanalyse (eksamensforberedende)
 • Prisfastsættelse og værditilvækst (eksamensforberedende)
 • Resultat- og likviditetsbudget (eksamensforberedende)
 • Gennemgang af forretningsplan (eksamensforberedende)

Kurset skal følges i sin helhed, dvs. du tilmelder dig og deltager i alle moduler. Du kan ikke tilmelde dig f.eks. et eller to moduler. Forløbet afsluttes med en kompetencegivende eksamen (10 ECTS)

Alle kurser foregår tirsdage fra kl. 17.00-21.00.

Kurset afholdes typisk hvert halve år. Næste kursusforløb forventes med opstart efterår 2022.

Det koster 1000 kroner at deltage på kurset, og beløbet dækker mad, drikke og undervisningsmateriale alle kursusdage.

PITCH CAFÉ

Kom og pitch din forretningsidé på 10 minutter foran et publikum af kompetente erhvervsfolk, iværksætterkonsulenter og øv dig i at overbevise andre om din gode idé.

Du får feedback og sparring, så du præcis ved, hvordan dit pitch skal være, når du skal pitche foran personer, der f.eks. skal låne dig penge eller være din partner. Men du får også mulighed for at lære af de andre, når de pitcher deres forretningside.

Alt foregår i afslappende og uformelle rammer, og vi serverer pizza og drikkevarer.

Find næste Pitchcafé i vores aktivitetskalender.

Profilbillede af Michael Hamann, direktør

Vil du vide mere?

Michael Hamann
Direktør

Kontakt Michael

"Sømanden, der går i land og er med til at starte egen virksomhed, er en anden historie fra lokalområdet."

Smart-Marine ApS ligger på Kegnæs og udvikler innovative løsninger til optimering af store skibsmotorer til bl.a. containerskibe. Efter at have fået vejledning hos Sønderborg Vækstråd omkring opstart af virksomhed blev der også identificeret muligheder for at søge innovationsstøtte, som der er ydet sparring omkring.

På den baggrund har Smart-Marine ApS modtaget støtte hele to gange fra Innobooster-programmet, hvor der er blevet færdigudviklet og afprøvet løsninger til rensning af rørsystemer på store skibsmotorer.

Den gode historie

Bliv inspireret af cases fra lokale erhvervssucceser.

Se cases