Tilmeld dig vores nyhedsbrev

BLIV KLOGERE: Start virksomhed

Overvejer du at starte virksomhed, så er der en del ting, som du bør overveje, før du beslutter dig og kaster dig ud i eventyret. Så første skridt er at ‘blive klogere’, hvor du med fordel kan benytte dig er af forskellige test, tjeklister og guides til at hjælpe dig på rette spor. Om du har fået ‘den gode idé’ eller ‘blot’ vil være selvstændig, så er det hårdt arbejde, og der er oftest stadig et stykke vej, før du er klar til at starte virksomhed.

Din rejse som selvstændig/iværksætter starter med hjælp til selvhjælp:

Konkret er der også mulighed for at deltage på forløb, hvor du bliver klædt på til livet som iværksætter. Som iværksætter vil du være omdrejningspunktet for at få din virksomhed til at lykkes, hvormed det er vigtigt, at du har styr på det, der skal til, lige netop der, hvor du er i processen. Iværksætterdanmark tilbyder gratis fysiske og online forløb, der kan hjælpe dig med at få styr på vigtige forhold til din nye virksomhed. Eksempler på forløb: Kom godt i gang som selvstændig; Virksomhedsøkonomi for (kommende) genier; Forretningsudvikling – fra idé til virkelighed. Det aktuelle tilbud finder du på deres hjemmeside.

For nogle er afsættet baseret på en opfindelse/den gode idé, hvor OPFIND.NU kan være et godt sted at starte. Hos Opfinderrådgivningen står de klar til at yde rådgivning til at komme videre med den gode idé. De har blandt andet også lavet Opfinderens Leksikon, hvor du kan finde forklaringer på relevante begreber, som du måske støder på som iværksætter/opfinder. Har du for eksempel helt styr på licensaftale og ophavsret?

Følg os på Facebook eller LinkedIn, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de konkrete tilbud, som der findes til alt fra den kommende iværksættere til direktøren, der vil skalere sin virksomhed.

IVÆRKSÆTTERCAFÉ

Som iværksætter kan du have brug for at vide noget om alt fra lagerstyring, lovgivning og leasing til moms og markedsføring. Heldigvis har vi i Sønderborg Vækstråd et team af hjælpsomme, erfarne og kompetente konsulenter, der stiller deres viden til rådighed for vores iværksættere én gang om måneden til vores Iværksættercafé.

Har du et konkret spørgsmål eller en konkret udfordring kan du booke 15 til 20 minutters samtale hos de rådgivere, der er relevante for dig. Det kan for eksempel være en revisor, en advokat eller en kommunikationsrådgiver. Du må gerne booke tider hos flere forskellige samme dag.

Find næste Iværksættercafé i vores aktivitetskalender.

1:1 SPARRING: Kom videre med DINE planer

Har du etableret din virksomhed, og ønsker du at arbejde målrettet med at omsætte dine ambitioner, så er der også mulighed for at få 1:1 sparring hos Sønderborg Vækstråds erfarne vejledere.

Det foregår via vores digitale platform, hvor du tilmelder dig, og den vej igennem får registreret forskellige informationer om ikke mindst din idé og ambitioner. Ved at have styr på dit behov på forhånd, håber vi at kunne hjælpe dig bedre videre. Registrer dig HER.

 

Profilbillede af Michael Hamann, direktør

Vil du vide mere?

Kim Kugel Sørensen
Erhvervskonsulent

Kontakt Kim

"Sømanden, der går i land og er med til at starte egen virksomhed, er en anden historie fra lokalområdet."

Smart-Marine ApS ligger på Kegnæs og udvikler innovative løsninger til optimering af store skibsmotorer til bl.a. containerskibe. Efter at have fået vejledning hos Sønderborg Vækstråd omkring opstart af virksomhed blev der også identificeret muligheder for at søge innovationsstøtte, som der er ydet sparring omkring.

På den baggrund har Smart-Marine ApS modtaget støtte hele to gange fra Innobooster-programmet, hvor der er blevet færdigudviklet og afprøvet løsninger til rensning af rørsystemer på store skibsmotorer.

Den gode historie

Bliv inspireret af cases fra lokale erhvervssucceser.

Se cases