Case: Handelenkelt Aps

Iværksættereventyr med fart på

Det gamle ordsprog, at en mands affald er en anden mands guld, passer perfekt på Allan V. Philipsen, der siden 2018 har genanvendt det, der i manges øjne er affald. I virksomheden HandelEnkelt indsamler, genopbygger og sælger han engangspaller videre, så de får nyt liv: 

”Min forretningsidé var klar fra begyndelsen: Jeg ville genopbygge engangspaller, så de igen kunne tjene deres oprindelige formål, og blive solgt videre til virksomheder. Når man er first mover, skal man selv være opsøgende, og man finder kun ud af, om idéen er bæredygtig, hvis man kommer ud i marken og starter samarbejder,” fortæller Allan.

”Da jeg havde besøgt ti virksomheder, der alle bakkede mig op, vidste jeg, at jeg havde fat i den lange ende.”

– Allan V. Philipsen

Forudseende og struktureret frontløber

Som frontløber på et marked ingen tidligere havde været inde på, oplevede Allan, at bankerne ikke var risikovillige. Derfor måtte han både være omkostningsbevidst og forudseende:

”Man kan ikke undgå at lave fejl, når man bygger en virksomhed op, men det vigtigste er at lære af dem og være bevidst om, at ingen kan skabe en forretning over natten,” siger Allan.

Samtidig var støtten fra stabile samarbejdspartnere afgørende for HandelEnkelts succes, og gennem sit netværk hentede Allan løbende vejledning og sparring.

Priser til iværksættervirksomheden

I 2021 modtog HandelEnkelt Sønderborg Vækstråds Iværksætterpris, men målet er ikke nået endnu, fortæller Allan:

”Der var mange ting, jeg ikke vidste, da jeg startede, men tingene opstod i et tempo, som gjorde, at jeg kunne håndtere dem efterhånden, som de landede på mit bord. I dag er HandelEnkelt landsdækkende, og vi håndterer i gennemsnit 3.000 paller per uge på lageret i Gråsten.”

”Fra starten har det har været min private målsætning at få Børsens Gazellepris, og vi er godt på vej.”

– Allan V. Philipsen

Gør som HandelEnkelt

Med et medlemskab sikrer du dig både indflydelse og gode medlemstilbud, men vigtigst af alt er du med til at styrke vækst og iværksætteri i Sønderborgområdet.