Case: GCM

En spændende vækstrejse

Det var et stort ønske for GCM at fremstille egne produkter til kunderne i stedet for at købe gennem leverandører. Det ønske blev realiseret med EU-midler, som kickstartede vækstrejsen for virksomheden, fortæller ejer Bjørn Davidsen:

”Internt har vi opnået et højt, fagligt løft, som har flyttet os til ikke kun at være et handels- og udviklingshus, men også producenter. I stedet for at købe gear- og motorløsninger gennem distributører, kan vi i dag tilbyde kunden vores egne produkter, og fordi vi er i stand til at udvikle elektronikken selv, leverer vi totalløsninger.”

”I stedet for at købe gear- og motorløsninger gennem distributører, kan vi i dag tilbyde kunden vores egne produkter, og fordi vi er i stand til at udvikle elektronikken selv, leverer vi totalløsninger”

Samarbejder med eksperter

Finansieringen blev det springende punkt, og samarbejdet med SDU satte yderligere fart på udviklingen:

”Syddansk Universitet i Sønderborg kunne bidrage med kompetent sparring og måling, og at vi samtidig havde en kunde, der ville aftage det nye produkt, gjorde det muligt for os at realisere en portefølje, Gear Drive Platform, med vores egne produkter,” siger ejer Jan Blankschøn.

Fremtiden venter

Det er gået stærkt. Ansættelsen af fire nye medarbejdere på kun to år, viser tydeligt, hvor meget GCM er vokset, men vækstrejsen er ikke slut endnu, fortæller Bjørn:

”Fordi Gear Drive Platform er vores eget produkt, kan vi sælge det i hele verden. Vi er ikke begrænset af distributionsaftaler, og det giver i princippet uendelige muligheder.”

”Den oprindelige idé var at lave to eller tre enheder, der kunne skaleres op eller ned i størrelse, men målet ændrede sig undervejs. Gennem projektet erkendte vi, at det sagtens kunne lade sig at gøre at skabe en unik løsning til den enkelte kunde, uden at det blev dyrere eller mere kompliceret. At vi kan designe en optimal, energieffektiv løsning til hver enkelt kunde, åbner for samarbejder med helt nye kundegrupper og markeder.”

Støt op – bliv medlem

Med et medlemskab sikrer du dig både indflydelse og gode medlemstilbud, men vigtigst af alt er du med til at styrke vækst og iværksætteri i Sønderborgområdet.