Case: WaterCare Guard

Netværk var afgørende for succes

Vejen fra proof of concept til proof of business kan være brolagt med udfordringer. For Jonas Hoff Barnkob, CEO og founder af WaterCare Guard, ledte netværkssparring til målet: at effektivere vandanalyser i felten.

Vandværker blev lukket som følge af stigende forurening, fordi spild og spredning ikke blev opdaget tidligt. Det blev begyndelsen på WaterCare Guard, fortæller Jonas Hoff Barnkob:

 

”Det er omstændigt at foretage vandanalyser, blandt andet fordi prøven skal forbi laboratoriet efterfølgende, så der kan gå en uge, før man har svar. Jeg ville effektivisere processen, så man kunne få svar få minutter efter, at prøven var taget.”

 

”Det kan godt være, du har verdens bedste idé, men sidder du bare hjemme i stuen, sker der jo ikke noget. Man skal turde sige det højt og være opsøgende.”

– Jonas Hoff Barnkob

Et stærkt netværk 

Året efter, at Jonas Hoff Barnkob startede WaterCare Guard, udviklede han i tæt samarbejde med sit netværk den første prototype. Den blev forfinet med så stor succes, at han i 2022 kunne kalde sig vinder I-PRIS’en ved Sønderborgs iværksætterkonkurrence:

”Jeg samarbejdede med Syddansk Universitet – og senere også Cphnano – om at udvikle en mobil enhed, man kunne tage med ud i felten, lave vandprøven og få svar med det samme.”

”Som ny iværksætter er man dybt afhængig af netværk. Jeg havde ikke erfaring med virksomhedsdrift, så jeg havde brug for mentorer. Det er vigtigt at møde andre forretningsudviklere og samarbejdspartnere for at drage nytte af deres erfaringer,” forklarer Jonas Hoff Barnkob. 

Iværksættercaféen gjorde en forskel

I Iværksættercaféen hos Sønderborg Vækstråd rådgiver advokater, revisorer og andre specialister startups. Det har været afgørende for Jonas Hoff Barnkob:

”Hos Sønderborg Vækstråd fik jeg vejledning i at søge puljer, lave handlingsplaner og målrette idéerne. Samtidig mødte jeg ligesindede, jeg sparrede med, og de gav mig mange gode indspark. Her kunne jeg fordybe mig og modtage sparring på daglig basis.”

Målrettet fokus

Som vinder af I-PRIS’en fik Jonas Hoff Barnkob adgang til gratis kontorfaciliteter hos Sønderborg Vækstråd. Det målrettede fokus, at WaterCare Guard og hjemmeliv ikke længere smeltede sammen:

”Jeg kom med i CLEANS program ’FLOW 2.0’, der udelukkende fokuserer på vandsegmentet, og sideløbende tester potentielle kunder nu den mobile enhed. Det er utrolig spændende, at den skal ud over rampen og gøre en forskel, for behovet er kæmpestort,” slutter Jonas Hoff Barnkob.

”Man satser ofte alt som iværksætter, men via Sønderborg Vækstråd fik jeg vejledning i at søge puljer, lave handlingsplaner og målrette idéer.”  

Jonas Hoff Barnkob

Gør som WaterCare Guard

Med et medlemskab sikrer du dig både indflydelse og gode medlemstilbud, hvor du blandt andet kan få adgang til Best.SYD.-netværket, hvis du har brug for et Advisory Board.